Prijemni ispit prošao, sada slijede kolokviji… – 9 more to go…

04.11.2012.  |  Novosti

Prošlo je ono najvažnije, ono što se broji, zbraja i oduzima, ono što se pamti. Prije početka rezimea prvog kola vratio bi se u prošlost.  Prije mjesec dana krenuli smo s pripremama, cilj nam je bio oživljavanje lige u svim dimenzijama. To je značilo da je ćemo morati prekopati sva polja uzduž i popreko, tako je i bilo. Krenuli smo s vizijom, kakvu ligu želimo, kome je radimo i koje unutarnje vrijednosti želimo da nosi? Sljedeće bitno pitanje je bilo zašto je radimo? Nakon jedno 5 puta zašto?(zbog zabave) zašto? (izazov) zašto?(da ljudi imaju nešto radit preko zime) zašto? (za babino brašno:)) shvatio sam da na dnu mora leži: „Želimo natjecateljima priuštiti avanturističan doživljaj trajanja 45min!“. Gotovo, to je to! Dalje smo mogli napisati raspis u tom tonu, pronaći takve staze, postaviti propozicije, odrediti simbolične nagrade, doraditi kategorije, izraditi logo, osmisliti duljinu i intenzitet kola, pripremiti oglase, znati prezentirati medijima, fokusirati se i prepustit stvari svojim tokom dok… keindl nije nazvao da bi sponzorirao ligu s bic. dresovima i dva bicikla. To je značilo da ovo više neće biti rekreativna liga za natjecatelje koji kada se probude ujutro u toplini doma silno žele voziti bicikl i trčati po snijegu jer im se to radi, već da će privući natjecatelje koji će samo radi bicikl dolaziti. Tako nisam vidio ovu ligu, takova ona nije niti će ikad biti te sam osjećao da bi pravi duh lige mogao biti narušen.Taj osjećaj mi nije dao mira dok u slučajnom razgovoru s Živcem nismo pronikli u srž biti rekreativne lige i natjecanja te smo odlučili preokrenuti piramidu. Bicikli idu  najupornijima, najkonstantnijima, onima koji su tu radi lige same. Ideju smo razradili, napisali i objavili, nije bilo osobe kojoj se plan nije svidio, nadalje smo odlučili da razdvojimo i kategorizirane sportaše HTS-a od age group sportaša kako bi borba bila fer. Tada sam znao da su temeljne vrijednostii naše x duatlon lige postavljeni.

Ostalo sve znate ili ćete znati :) U subotu je nastupilo 49  natjecatelja u odraslom X duatlonu i 10 u malom. Povećanje od 150% u odnosu na prošlu godinu. Wow! Ujutro pred start otišao sam provjeriti vodostaj vode na djelu staze koji je poplavljen. Voda je u najdubljem djelu bila pola metra, prošavši kroz taj dio nekoliko puta znao sam da je sada prava prilika natjecateljima da dožive nešto što sami nikad neće niti će možda opet imati priliku. Oni koji se nisu htjeli močiti mogli su kraćim putem, ali s 2min. penalty-a. Velika većina se odlučila za avanturu te im sjaj u očima na cilju otkriva kako su sve to doživili. Pobjedu je odnio Damir Rogić, pobjednik prve sezone X duatlona, ispred Bojana Stojnića i izvrsno plasiranog veslača iz susjednog nam hangara Vedrana Vedriša. Kod cura najspremnijom se dokazala Mirjana Kolac. Mirjana je iz Čakovca i prije dva dana se zaručila, za Bartola. Bartol je čistokrvna Mtb jurilica od Ghosta stoga dečki ubuduće oprez, ovaj dvojac kada osjeti vašu slabost neće oklijevati :) Drugo mjesto je pripalo sve boljoj Moniki Kovaljesko, a treće našoj Goršić Jagodi. Bravo Cure. Kod djece su slavili uigrani dvojac Lazić Sven i Zara (opet se smijem) Baković. Da je ovo obiteljska utrka najbolje su primjetili tati i sin Marušić i opet tata i sin Drvenkar čiji su tandemski nastupi po meni najveći sportski uspjeh ove subote! Borko nam se pridružio sa svojim jesenskim triatlonom, a najmlađi natjecatelj Fran Baković (8) postao prava medijska zvijezda preko noći. U njegovoj sjeni tapka trojac iz Večernjaka: Kizo, Pajo, Žohar sa izrazito naglašenim fotogeničnim pokretima dok slušaju trr-trr-trr iz fotoaparata. Do subote 17.11.2012.

Nesebično su pomagali na kolu: Boris Bračun, Dorian Ivančić, Željko Dugić, Sunčana Sarić, Mario Polario, Luka Fatić i prijatelji te obitelj Granoša i Horvat.

Video nije bio planiran ali je iznikao…

Slike jesu bile planirane – Boris Brachun

– ma kog briga za rezultate :)


Comments are closed.